Het wordt steeds meer bekend dat acupunctuur kan helpen in oncologische trajecten. Inmiddels worden acupuncturisten opgenomen in de "verwijsgids kanker" van het IKNL. En in steeds meer ziekenhuizen wordt kanker benaderd middels de zogenaamde integratieve geneeskunde, waar vanuit de reguliere geneeskunde breed wordt gekeken naar alle factoren die de gezondheid beinvloeden: leefstijl, genetica, omgeving, lichaam, geest, etc. Dit is een belangrijke ontwikkeling, omdat de waarheid en beste aanpak vaak niet te vinden is in slechts een gedachtengoed, maar een combinatie van meeste effectieve aanvliegroutes. Inmiddels maken 50% van de patienten met kanker gebruik van de complementaire zorg (bron: CIZG). 

Hoe kan acupunctuur worden ingezet bij kanker? De insteek bij toepassing van acupunctuur is vooral om lichaam en geest in balans te houden bij de ingrijpende behandelmethodes als er kanker gediagnostiseerd wordt. Allereerst slaat deze diagnose in als een bom en staat de wereld van de patient op zijn kop. Een stuk rust en vertrouwen is dan essentieel en het minste wat acupunctuur kan bijdragen, is het zorgen voor die rust in lichaam en geest. Maar acupunctuur kan veel meer bereiken. De bijwerkingen van oncologische behandelmethodes zijn vaak heel heftig. Denk aan misselijkheid, neuropathie, verstoring van het immuunsysteem, moeheid, pijn, versnelde menopauze. Acupunctuur kan helpen om deze bijwerkingen aanmerkelijk te verlichten en minstens zo belangrijk: om het lichaam zo goed mogelijk in vorm te houden om de intensieve behandelingen aan te kunnen. 

In mijn praktijk neemt het aantal clienten met kanker toe. En ik merk dat het heel bevredigend is om kankerpatienten met acupunctuur te behandelen. Daarnaast merk ik dat gesprekken en waar nodig massage heel welkom zijn in de pittige tijd waar men doorheen gaat. En zonder uitzondering ervaart iedereen een grote mate van rust en kalmte tijdens en na de behandelingen. Lees hier bijvoorbeeld het verhaal van Mary, die over haar ervaringen en over haar angst voor chemotherapie geinterviewd is door de NVA. Het verhaal van Mary is het tweede verhaal op de pagina waarnaar verwezen wordt. 

Wil je meer weten wat acupunctuur kan doen in oncologische trajecten? Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier, via mail, via whatsapp of gewoon de telefoon. Of maak een afspraak voor een intake en eerste behandeling via de website. 

 

Plan hieronder gemakkelijk jouw intake of vervolg acupunctuur behandeling

Plaats hieronder gemakkelijk jouw reservering en ontvang direct een bevestiging per mail.

Voor het maken van een reservering vragen we een aanbetaling van 50% deze kan voldaan worden via iDeal, PayPal, Mister Cash, Visa of Mastercard. Heb je gereserveerd, maar moet je de reservering helaas toch annuleren? Tot 24 uur voorafgaand aan de reserveren rekenen wij geen kosten bij annulering en storten wij de aanbetaling gewoon terug. 

Vergoedingen:

Een behandeling in mijn praktijk wordt door veel zorgverzekeraars deels vergoed. Dit is opgenomen in aanvullende pakketten en kan per pakket en zorgverzekeraar verschillen.

1) Kies een behandeling:
Eerste behandeling en intake
De eerste kennismaking bestaat uit een intake en behandeling en duurt ca. 90 minuten. 
€ 65,00
Acupunctuurbehandeling
Een vervolgbehandeling duurt max. 60  minuten. Deze behandeling kan geboekt worden als je al een intake hebt gehad
€ 65,00
2) Kies een datum:
3) Kies een tijd:
    • Vrij
    • Enkele plaatsen vrij
    • Vol
    • Niet te reserveren