Mijn achtergrond

Ik ben Gertjan Koornneef en ik ben gediplomeerd acupuncturist. Ik ben al jaren helemaal gegrepen door de logica van de Chinese geneeskunde en wat er mee bereikt kan worden. Het fascineert mij elke dag weer. Zelf ben ik in aanraking gekomen met acupunctuur in een tijd waarin mijn energieniveau erg laag was. Omdat ik oorspronkelijk opgeleid ben als ingenieur en project manager, wilde ik erg graag uitvinden wat het energieniveau in een mens bepaalt en vooral hoe dit te beïnvloeden is. Dit heb ik gevonden in de Chinese geneeskunde en in 2019 heb ik daar mijn beroep van gemaakt. 

Gevolgde opleiding en certificering

Mijn studie heb ik gevolgd en succesvol afgerond bij de Academie Qing Bai. Daarnaast heb ik een basisopleiding Westerse medische kennis gevolgd en diverse bijscholingen, waaronder het effectief pijn bestrijden met acupunctuur. Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA) en ben aangesloten bij de geschilleninstantie KAB. Op de website van de NVA kun je zeer veel bruikbare informatie vinden over acupunctuur, waar acupunctuur voor ingezet kan worden en andere voor jou relevante informatie.  

De oorsprong van de naam SanYin

Ik kan me voorstellen dat jij je afvraagt waar de Chinees aandoende naam SanYin vandaan komt. De naam SanYin heb ik gekozen om twee redenen. Ten eerste is sanyinjiao een prachtig acupunctuurpunt op het onderbeen (in vaktermen SP-6), waar de drie yinne beenmeridianen bij elkaar komen. Het woord san staat dus voor drie en dat brengt me op de andere reden voor de naam SanYin. Het woord yin, wat de meeste mensen kennen van yin en yang, staat onder meer voor het vrouwelijke. En zonder mijn drie vrouwen die samen met mij mijn gezin vormen, had ik mijn opleiding en opstart van mijn eigen praktijk nooit voor elkaar gekregen.